Voedingsadvies

Vóór je zwangerschap

Gezond en gevarieerd eten is belangrijk, zeker als je zwanger wilt worden. Jouw eigen gezondheid is van invloed op je vruchtbaarheid, je zwangerschap en op de gezondheid van je toekomstige kindje. Heb je een gezond gewicht? Krijg je genoeg voedingsstoffen binnen?

Ik begeleid je naar een gezond en voedzaam eetpatroon, voor een goede start van je zwangerschap. Ook als je onder- of overgewicht hebt en zwanger worden niet lukt. Met een gezond gewicht vergroot je namelijk de kans om zwanger te worden. Het voedingsadvies is altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie.


Tijdens je zwangerschap

Je bent zwanger! Je eet nu niet meer alleen voor jezelf. Je baby heeft energie en voedingsstoffen nodig om goed te kunnen groeien. En jij wilt een fijne zwangerschap zonder complicaties. Goed en lekker eten in de komende maanden is daarom erg belangrijk.

Ik beantwoord al jouw voedingsvragen en geef een passend voedingsadvies. Bijvoorbeeld om je gewichtstoename tijdens je zwangerschap te beperken, maar ook bij onder- of overgewicht, bloedarmoede, extreme misselijkheid, (preventie van) zwangerschapsdiabetes, obstipatie en andere factoren die een rol spelen.


Na je zwangerschap

Na je bevalling draagt een goed eetpatroon bij aan een voorspoedig herstel. Geef je borstvoeding? Dan heb je van alles net even wat meer nodig. Wil je na een tijdje die overtollige kilo's kwijt? Ook dan helpt gezond eten om op je oude gewicht te komen.

Je bent hartstikke druk met je baby, maar moet vooral niet vergeten goed voor jezelf te zorgen. Te beginnen met een gezond en gevarieerd eetpatroon. Ik begeleid je daarbij. Gezond eten heeft niet alleen effect op je eigen gezondheid. Door een goed voorbeeld te geven, bevorder je ook de gezondheid van je kind!